5 ΑΠΡ - 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής 2020

Το Φεστιβάλ μας, είναι γιορτή δημιουργίας και διασκέδασης και περιλαμβάνει Διαγωνιστικό και Εκθεσιακό Τμήμα, για παιδιά 5 έως 16 ετών. 
Η εκδήλωση θα γίνει στο κλειστό γήπεδο Αλίμου, την Κυριακή 5/4/2020  στις 12:00 και τελεί υπο  την αιγίδα του Δήμου Αλίμου.
/*  Η εκδήλωση θα επαναπρογραμματιστεί - ανακοινώσεις εδώ */

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα οι ομάδες
- μαθαίνουν για πρώτη φορά επί τόπου το τι θα δημιουργήσουν αλλά και το πώς θα αξιολογηθούν
- υλοποιούν αποδεδειγμένα 100% δικές τους δημιουργίες, χωρίς έτοιμες λύσεις (τα εξαρτήματα δίνονται τελείως αποσυναρμολογημένα και τα pc/tablet δεν είναι δικά τους)
- δεν λαμβάνουν βοήθεια από πουθενά (προπονητές, κριτές, γονείς, εθελοντές, internet) παρά μόνο η μία ομάδα από την άλλη αν το επιθυμούν
- δημιουργούν (από το μηδέν) κατασκευές άμεσα συνδεδεμένες με έννοιες φυσικής, μαθηματικών και υπολογιστικού τρόπου σκέψης

Στο Εκθεσιακό Τμήμα, οι ομάδες εκθέτουν όποιο θέμα επιθυμούν με projects από τα εργαστήριά μας!

Οι κατασκευές μας περιλαμβάνουν θεματολογία Robotics, Mechanical/Electrical/Software Engineering σε πλατφόρμες όπως Lego Education (Machines, WeDO, EV3), Arduino, Scratch, Python, C, Virtual Reality, Mobile Programming, αλλά και Financial Engineering.

Οι ομάδες παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους και αξιολογούνται όχι μόνο στα έργα τους αλλά και σε δεξιότητες όπως δημιουργικότητα, διαπροσωπικές σχέσεις και την ικανότητα επίλυσης πρωτότυπων προβλημάτων - δηλαδή, σε όσα τα ρομπότ δεν θα καταφέρουν ποτέ!!!

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό -  σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, για να δείτε πώς τα παιδιά, όταν δημιουργούν διασκεδάζουν!

(Δείτε στιγμιότυπα από το 1ο Φεστιβάλ του CityLab εδώ)

Copyright © 2014-2024 CityLab IKE – Γ.Ε.ΜΗ.: 130882103000, Α.Φ.Μ.: 800586309 – Υπηρεσίες Σχολών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος/All rights reserved. Design + programming by makebelieve.